Identitásőrzés Bukarestben

Identitásőrzés Bukarestben

posted in: Lezart | 0

Projektünk legfőbb célja a bukaresti Ady Endre magyar iskola megmaradása, a diákok, tanárok jóléte, valamint a magyar nyelvű oktatás zökkenőmentes folytonossága. Az “Identitásőrzés Bukarestben” egy nagyobb pályázati terv, amely több témakört foglalt magába. Az eszközvásárláson kívül, szerettünk volna egy teljesen díjmentes nyári tábort szervezni az iskola diákjainak, és egy hét személyes gépkocsit is vettünk volna. Sajnos az ígényelt 10.000.000 forintból csupán 2.000.000 Ft-ot kaptunk. Ebből az elmúlt években elkezdett projektek bővítését tudtuk megvalósítani.

A suliújság nyomtatására vásárolt eszközök kiegészítéseként vásároltunk egy spirálkötő gépet (25 lapot lyukaszt egyszerre  és maximum 450 lapot köt), valamint egy borítókészítőt. Ezek az eszközök az iskola minden osztályát szolgálják, ez több mint 150 diákot jelent, és többek között szükségmegoldás az esetleges tankönyvhiányra. A borítókészítőt nemcsak a tankönyvekhez, hanem különböző munkafüzetekhez, egyéb feladatlapokhoz, könyvekhez is használni tudjuk.A két géphez vásároltunk egy minimális fogyóeszköz mennyiséget is, azonban ezt a továbbiakban önrészből kell biztosítsuk.

A már több éve létesített eBook könyvtár bővítésére újabb 40 darab Kindle olvasót vettünk. Az eBook olvasók minden diákhoz eljutnak 5-től 12.-ik osztályig. Reméljük elektronikus formátumban szívesebben olvasnak majd. Ahogy a múlt években, idén is elláttunk minden olvasót egy dedikált védőtokkal.