Cea mai buna investitie este aceea in viitoarele generatii!

Puteti face donatii directionate sau nu catre realizarea unui obiectiv considerat de dumneavoastra ca fiind important pentru Liceul “Ady Endre” ca persoana fizica sau, aveti la dispozitie o forma de ajutor financiar care nu va costa nimic. Este vorba de directionarea a 3,5 la suta din impozitul pe venit in cazul persoanelor fizice, si a 20 la suta din impozitul pe profit in cazul celor juridice.

PERSOANE FIZICE

Practic, orice angajat din Romania poate cere statului sa vireze in contul unui ONG 3,5 procente din cele 16 pe care i le ia lunar din salariu completand formularul 230 cu datele personale. Formularul se poate depune la administratia financiara, fie direct, fie prin posta sau mai aveti variant de a depune formularul la asociatie impreuna cu o copie de CI/BI urmand ca noi sa ne ocupam de expedierea acestora la administratia de care apartineti. Asociatia Ady Endre nu prelucreaza si nu stocheaza date personale! termen de predare 25 mai 2024.

Datele asociatiei sunt urmatoarele:

Asociatia “Ady Endre”

CIF 13372723

Cont: RO02OTPV114000996161RO01

PERSOANE JURIDICE

Si firmele ne pot intinde o mana de ajutor, asa cum au facut-o si pana acum. Veti gasi tot pe site-ul nostru formularul pentru sponsorizari.

Odata cu actualizarea Codului Fiscal din 2004, orice companie poate directiona 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza sociala. 

Tinand cont ca nu pierdeti nimic, directionand cei 20% ai posibilitatea sa alegeti chiar dumneavoastra ce doriti sa sprijiniti cu aceste fonduri.

La nivel micro, compania care alege sa directioneze 20% din impozitul pe profit catre un ONG care sustine o cauza sociala beneficiaza de urmatoarele avantaje:

– Libertatea de a alege destinatia unei sume care, altfel, ar ajunge oricum la stat; 

– Contributia la o cauza nobila printr-o procedura 100% transparenta, fara niciun fel de cheltuiala;

– Un capital de imagine prin asocierea cu o cauza nobila ce poate spune multe despre valorile companiei;

– Un plus de vizibilitate prin asocierea cu proiectele promovate;

– Respectul angajatilor, care cu siguranta vor aprecia implicarea companiei in problemele sociale ale comunitatii din prezent;

CUM directionez cei 20%?

Modalitatea de directionare este foarte simpla: compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie un contract de sponsorizare cu ONG- ul sustinut, cheltuielile fiind deductibile.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p): “(…) contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente in limita minima precizata mai jos:

  1. 3‰ (la mie) din cifra de afaceri;
  2. 20% (la suta) din impozitul pe profit/venit datorat.”

Sponsorizarea este o cheltuiala nedeductibila, nu i se aplica impozit de 16%.  Sponsorizarea este deductibila din impozit, daca se incadreaza in limitele impuse de Codul Fiscal (3‰ din Cifra de Afaceri si 20% din impozit).

Va multumim!