Păstarerea identității maghiare în București

Scopul principal al proiectului nostru este păstrarea liceului maghiar Ady Endre din București, bunăstarea elevilor și a profesorilor și continuitatea lină a învățământului în limba maghiară. Păstarerea identității maghiare în București era un  proiect mai amplu  care acoperea mai multe teme. Pe lângă cumpărarea de echipament, ne-am dorit să organizăm o tabără de vară complet gratuită pentru elevii școlii și ne doream un autoturism cu șapte locuri. Din păcate, am primit doar 2.000.000 HUF din 10.000.000 HUF solicitați. Din aceștia (26.400 lei) am putut implementa doar extinderea proiectelor începute în ultimii ani.

Am achiziționat o mașină de legat cu spirală (perforează câte 25 de coli și leagă maximum 450 de coli) precum și o mașină de copertat. Aceste instrumente deservesc toate clasele din școală, ceea ce înseamnă mai mult de 150 de elevi și, printre altele, sunt o soluție necesară pentru a face față lipsei manualelor. Mașina de copertat se poate folosi nu numai pentru manuale, ci și pentru diverse cărți, caiete de lucru etc. De asemenea, am cumpărat o cantitate minimă de consumabile pentru cele două mașini, dar în viitor va trebui să le luăm din surse proprii.

Pentru biblioteca electronică înființată de câțiva ani am cumpărat încă 40 de eBook readere Kindle. Acestea vor ajunge la toți elevii din clasele a V-a până la a XII-a. Sperăm că modul de citire al cărților în format electronic îi va atrage mai mult decât dacă ar trebui sa facă acest lucru cu cărțile prăfuite și îngălbenite. Ca și în anii precedenți și acum am luat pentru fiecare eBook reader o husă de protecție dedicată.

REALIZAT CU SPRIJINUL GUVERNULUI UNGARIEI PRIN ORDONATORUL DE FONDURI BETHLEN GABOR