2020. február 28-án, pénteken lezajlott a Bethlen Gábor Alapnál pályázott tematikus nap első rendezvénye. Nevezetesen a jelmezbállal egybekötött farsangi élőzenés táncház.  Az Ady Endre Líceum vezetőségével, az AEDT – diáktanáccsal közösen az Ady Endre Társaság ismét egy sikeres szervezésről számolhat be: a 0-4 osztályos tanulók arcukat festhették különböző figurákká, valamint állatmaszkokat készíthettek, amelyek megtekinthetők az előcsarnokban berendezett kiállításon.

Ségercz Ferenc és barátai nemcsak a kicsiknek húzták a talpalávalót, hanem a nagyok is, valamint szülők, tanárok egyaránt kellemes hangulatban tanulhatták meg a moldvai-csángó táncok alaplépéseit. A táncház után következett a jelmezverseny, amelyen a szervező X. osztály korosztályra szabott tematikát javasolt a diákoknak.

A programok között fánkot, valamint pörköltet lehetett fogyasztani, és nem utolsó sorban fényképeződni az erre az alkalomra elkészült iskolánkat hirdető panó előtt.

A farsangi mulatság anyagi hátterér a BGA-s pályázatból biztosítottuk.

Ellenben tanár, diák, szülő hozzáállás nélkül, bizonyára ekkora sikere nem lett volna. Itt szeretnénk megköszönni mindazoknak tanároknak, diákoknak, iskolai személyzetnek, szülőknek, nagyszülőknek akik vagy fánkot sütöttek, vagy a vacsorát főzték, vagy a székekeket rakosgatták, vagy felszolgáltak, vagy fotóztak, felügyeltek, vagy bármilyen kis segítséget nyújtottak.  A nevek majdnem minden rendezvényen ugyanazok, de mindig abban reménykedünk, hogy hátha a sikeres szervezések, hangulatos rendezvények, más szülőket is arra buzdítanak, hogy álljanak az önkéntesek mellé, hogy még nagyobb összefogásról tanuskodhassunk.