FARSANG 2020

FARSANG 2020

posted in: Lezart | 0

 

2020. február 28-án, pénteken lezajlott a Bethlen Gábor Alapnál pályázott “Tematikus napok” első rendezvénye, a jelmezbállal egybekötött farsangi élőzenés táncház.  Az Ady Endre Líceum vezetőségével, az AEDT – diáktanáccsal közösen az Ady Endre Társaság ismét egy sikeres szervezésről számolhat be: a 0-4 osztályos tanulóknak volt arcfestés, valamint állatmaszk készítés, ezekből az előcsarnokban kiállítást rendeztünk.
Ségercz Ferenc és barátai nemcsak a kicsiknek húzták a talpalávalót. A nagyobb diákok, valamint a szülők, tanárok is egyaránt kellemes hangulatban tanulhatták meg a moldvai-csángó táncok alaplépéseit. A táncház után következett a jelmezverseny, amelyen a szervező X. osztály korosztályra szabott tematikát javasolt a résztvevőknek.
A programok között fánkot, valamint tepsis-krumplis pörköltet lehetett fogyasztani,
és nem utolsó sorban fényképeződni az erre az alkalomra elkészült iskolánkat hirdető pannó előtt.
A farsangi mulatság anyagi hátterét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél nyert pályázatból biztosítottuk.
Ellenben tanár, diák, szülői hozzáállás nélkül ekkora sikere nem lett volna rendezvényünknek. Itt szeretnénk megköszönni mindazoknak tanároknak, diákoknak, iskolai személyzetnek, szülőknek, nagyszülőknek akik vagy fánkot sütöttek, vagy a vacsorát főzték, vagy a székekeket rakosgatták, vagy felszolgáltak, vagy fotóztak, felügyeltek, vagy bármilyen kis segítséget nyújtottak.  A nevek majdnem minden rendezvényen ugyanazok, de mindig abban reménykedünk, hogy hátha a sikeres szervezések, hangulatos rendezvények, más szülőket is arra buzdítanak, hogy álljanak az önkéntesek mellé, hogy még nagyobb összefogásról tanúskodhassunk. 

 A következő tematikus rendezvényünkre 2020. április 29-én kerül sor.
Szeretettel várunk mindenkit akkor is!